Nick & Simon winnaars 100%NL Awards [Update]

Nick & Simon hebben dinsdagavond twee 100%NL Awards in ontvangst genomen. Het Volendamse zangduo is gekroond tot artiest van het jaar. Daarnaast wonnen ze met hun The Voice of Holland-collega’s de award voor hit van het jaar voor One Thousand Voices.

Het album Armen Open van Guus Meeuwis is door de luisteraars van de landelijke commerciële radiozender 100%NL gekozen tot album van het jaar.

Guus Meeuwis versloeg Nick & Simon, Bløf en Jeroen van der Boom. Ben Saunders heeft de prijs voor nieuwkomer van het jaar gekregen. Dat werd in RTL Boulevard bekendgemaakt.

De prijzen worden elk jaar uitgereikt door radiozender 100%NL. Luisteraars konden tot oudejaarsdag stemmen op hun favoriet.

Programmadirecteur Roland Snoeijer: “Het is heel bijzonder voor een radiozender om namens de luisteraars een Award uit te reiken aan een aantal Nederlandse artiesten en ze zo extra te bedanken voor wat ze het afgelopen jaar hebben gedaan. Dit jaar hebben opnieuw meer luisteraars hun stem uitgebracht voor de 100%NL Awards en daar zijn vanavond de gelukkige winnaars uit gekomen. Felicitaties voor de winnaars en dank voor de luisteraars”.  [RadioWereld.NL/Novum]