Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘538 voor War Child’ start vrijdag bij Evers Staat Op

De landelijke actieweek ‘538 voor War Child’ gaat vrijdag van start. De hele week zijn er optredens van onder andere DI-RECT, Gers Pardoel, 3JS, Glennis Grace, Kraantje Pappie en Waylon. De kick-off vindt dit jaar plaats tijdens het radioprogramma van Edwin Evers. Onno Hoes, Marco Borsato en Edwin Evers het startsein.

Samen drukken zij op de rode knop, waarna het geluid van een schoolbel de actieweek inluidt. Dit is het teken voor Nederland om acht dagen lang actie te voeren, om zoveel mogelijk oorlogskinderen de kans te geven weer naar school te kunnen gaan.

De rest van de dag zijn er veel activiteiten op het Vrijthof. Artiesten als Shary-An,  Sunnery James & Ryan Marciano en Rochelle komen optreden. Ook kan iedereen met een bijzonder talent dit in ruil voor een donatie laten zien op het War Child Talent Stage en maken luisteraars kans hun eigen plaat aan te kondigen op de radio.

SBS 6
SBS 6 Shownieuws registreert de hele actieweek en Marlayne Sahupala presenteert het programma vanaf alle locaties. Daarnaast is de hele actieweek 24 uur per dag live te volgen op TV 538.

Op iedere locatie is ook een talentstage aanwezig, waarbij Nederlands zangtalent kans maakt op een platencontract. 55 zangtalenten hebben zich al aangemeld. Zij ontvingen een uitnodiging om tijdens één van de actiedagen een optreden te verzorgen op het 538 voor War Child Talent Stage.

Iedere actiedag levert één dagwinnaar op. Tijdens de finale op 16 maart in Groningen zingen de dagwinnaars een duet met een bekende artiest. De artiesten die hieraan meewerken zijn – in willekeurige volgorde – Chris Hordijk, Iris Kroes, Ben Saunders, Pearl Jozefzoon, Charly Luske, Xander de Buisonjé en Shary-An. De winnaar wint een platencontract voor een single release, waarvan de opbrengst ten goede komt aan War Child. De 538 luisteraars en kijkers zijn de jury.

Radio 538 programmering Maastricht
De dag in Maastricht start van 06.00 tot 10.00 uur met Edwin Evers op het Vrijthof. Gevolgd door Jeroen Nieuwenhuize en Jens Timmermans van 10.00 tot 13.00 uur. Van 13.00 tot 16.00 uur Tim Klijn en Dennis Ruyer, gevolgd door Ruud de Wild en zijn sidekicks van 16.00 tot 20.00 uur. Van 20.00 tot 00.00 uur sluiten Barry Paf en Mark Labrand de dag in Maastricht af. [RadioWereld.NL]