Zoek
Sluit dit zoekvak.

Accreditatie Reuters-journalisten Iran ingetrokken

De Iraanse regering heeft de accreditatie van het personeel van persbureau Reuters in Teheran ingetrokken. Dat heeft Reuters vrijdag bekendgemaakt. Aanleiding is de publicatie van een video over vrouwen die getraind worden in vechtsporten.

Volgens Reuters zat er een fout in de video. De titel van de video was ‘Duizenden vrouwelijke ninja’s trainen voor Iraanse moordbrigades’. Later werd de titel aangepast naar ‘Drieduizend vrouwen in Iran worden getraind als ninja’, nadat een klacht was binnengekomen van de vechtsportclub waar de video was opgenomen.

Het Iraanse ministerie van Cultuur en Islamitisch Bestuur nam na de klacht van de vechtsportclub contact op met de bureauchef van Reuters in Teheran. Elf medewerkers van Reuters kregen opdracht hun accreditatie in te leveren. De hoofdredacteur van Reuters is in gesprek met de Iraanse autoriteiten over het terugkrijgen van de accreditaties. [Novum/AP/Radio.NL]