Aanslagen op Nigeriaanse krant

Bij bomaanslagen op de invloedrijke Nigeriaanse krant This Day zijn donderdag zeker zeven mensen om het leven gekomen, melden ooggetuigen. De explosies deden zich voor in de hoofdstad Abuja en in de stad Kaduna. De radicale islamitische sekte Boko Haram heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen op een Nigeriaanse krant.

In Abuja reed een man door de hekken en bracht zijn met explosieven geladen auto tot ontploffing bij de receptie, zei een woordvoerder van het Nigeriaanse Rode Kruis. Hier vielen drie doden en een onbekend aantal gewonden. Militairen en politieagenten zetten het gebouw af, waarvan het dak gedeeltelijk was weggeblazen en alle ruiten kapot waren. Een medewerker van de krant zei dat de drukkerij beschadigd was.

Ook bij een kantoor van de krant in Kaduna zou een bomauto betrokken zijn. Omstanders hadden de auto tot staan gebracht, maar de bestuurder haalde daarop een voorwerp uit de kofferbak dat ontplofte. Hierdoor kwamen zeker vier mensen om het leven, zei een ooggetuige.

In 2002 vielen in Kadunda tientallen doden bij onlusten die uitbraken nadat This Day een artikel had gepubliceerd waarin gesuggereerd werd dat de profeet Mohammed een deelneemster aan de Miss World-verkiezing tot vrouw zou hebben gekozen. [Novum/AP/Radio.NL]