Uit het media archief: televisietoren Hoogersmilde ingestort

[Update] Radio.NL keert regelmatig terug in de tijd. Afgelopen donderdag (15 juli 2011) was het al weer tien jaar geleden dat heel Nederland merkte dat er iets mis was in Hoogersmilde. Door een brand op 180 meter hoogte stortte het bovenste gedeelte van de televisiemast in Hoogsersmilde naar beneden.

De complete media storte zich op het nieuws. De tv-mast in Hoogersmilde was een kleine 300 meter hoog. De onderste 82 meter bleef overeind staan. Op dit moment is er officieel nog steeds niets bekend over de oorzaak.

Ook de zendmast (Gerbrandytoren) van Lopik bij IJsselstein werd na een korte brand uit voorzorg uitgeschakeld.

Veel zenders ondervonden grote problemen, waaronder: Radio1, Radio 2, 3FM, en Radio 4, Skyradio, BNR Nieuwsradio, Radio M, RADIONL, 100%NL, Radio Veronica, RTV Drenthe, Arrow Classic Rock Noord, Slam FM en Q-music. [Radiowereld.NL]

Pas in september 2012 was de zendmast in Hoogersmilde compleet hersteld en konden alle radio- en tv-stations hun uitzendingen vanaf ‘het baken van Drenthe’ hervatten.

Meer nieuws over de zendmastbranden en de nasleep lees je in het speciale dossier op Radio.NL. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten