Zoek
Sluit dit zoekvak.

Humberto Tan vertrekt bij RTL Late Night

Humberto Tan heeft woensdagavond in zijn tv-programma ‘RTL Late Night’ bekendgemaakt dat hij stopt. Zijn programma wordt in september overgenomen door Twan Huys. Tan: “We zijn er in het laatste jaar helaas niet in geslaagd om deze aantallen vast te houden. Daarom begrijp ik goed dat RTL kiest voor een andere weg”.

Humberto Tan vertrekt bij RTL Late Night Humberto Tan: “Ik heb met veel passie en plezier vijf seizoenen RTL Late Night gemaakt.

Een geweldig avontuur waarbij ik bijzondere nationale en internationale gasten heb mogen ontvangen.

Het grote aantal trouwe kijkers in de eerste jaren en de verschillende televisieprijzen waren voor mij en mijn team een sterke bevestiging dat we met RTL Late Night een goed format hebben ontwikkeld.

Kijkcijfers
Radiopresentator Frits Spits nam het meteen na de bekendmaking op voor Humberto Tan. Hij vindt het ‘raar’ dat alles afhangt van kijkcijfers bij de commerciele omroep RTL 4 en dat kwaliteit niet meer telt.

Frits Spits noemde het aan tafel een opportunistische beslissing van het zendermanagement. “Ik vind dat de laatste tijd in de kranten tegenover het programma en jou een hetze is gevoerd waar ik de rationaliteit geen moment van heb begrepen.”

De talkshow haalt tegenwoordig niet meer dan 400.000 kijkers doordeweeks. Het programma trok in de eerste jaren het dubbele aantal, maar moest terrein prijsgeven aan Jeroen Pauw en Eva Jinek.

Twan Huys
Twan Huys wordt met ingang van het nieuwe televisieseizoen in september het gezicht van de late avond bij RTL 4. Samen met RTL richt Twan zich de komende maanden op de vernieuwing van ‘RTL Late Night’. Hij neemt pas na de zomer de presentatie over. Humberto Tan presenteert het programma al sinds de start op 26 augustus 2013. Tot de zomer blijft Humberto ‘RTL Late Night’ presenteren, om zich daarna wellicht te richten op andere programma’s bij de zender.
Foto: RTL

Humberto Tan: “We zijn er in het laatste jaar helaas niet in geslaagd om deze aantallen vast te houden. Daarom begrijp ik goed dat RTL kiest voor een andere weg. Met pijn in het hart neem ik afscheid van een programma dat mij veel heeft gebracht. Ik kijk met trots terug en vol vertrouwen vooruit.

Erland Galjaard, Algemeen Programmadirecteur RTL: “Om tot nieuw succes te komen, moeten we onze late avond opnieuw uitvinden. Toen we vijf jaar geleden startten met ‘RTL Late Night’ kozen we bewust voor een andere aanpak en dus een aanvulling voor de kijker op de late avond, met een verrassende en zeer bekwame anchorman: Humberto. Dat heeft zeer goed gewerkt.

Maar met alle veranderingen in medialand, waar veel in dezelfde vijver wordt gevist, is een nieuwe aanpak noodzakelijk. Dat bedenken, opzetten en de juiste mensen aan boord krijgen kost tijd. Elke werkdag een programma maken op de late avond is topsport en een geweldig interessante uitdaging voor redactie en presentatie.

Met Twan en zijn vaste hoofdredacteur Marij Janssens halen we journalisten van formaat in huis, programmamakers vooral, die met hun brede kennis en gevarieerde achtergrond de aangewezen personen zijn om ‘RTL Late Night’ naar de volgende fase te brengen.

Na 25 jaar Nova en Nieuwsuur vertrekt presentator Twan Huys bij de Ntr. Twan Huys is vanaf het begin van Nieuwsuur in 2010 de vaste anchor. Bij de NTR presenteerde hij tevens College Tour.

Na vele prachtige jaren bij de NTR is het tijd voor verandering,” aldus Huys: “Met ongelooflijk veel plezier kijk ik terug op mijn correspondentschap in Amerika voor NOVA en daaropvolgend het presenteren van Nieuwsuur en College Tour. Na 11 jaar als anchor bij de mooiste journalistieke rubriek van Nederland is het nu tijd voor een nieuw avontuur op de late avond bij RTL.” Twan Huys blijft tot 1 mei Nieuwsuur presenteren.

Eind vorig jaar was de presentator te gast bij BNR Nieuwsradio waar hij het jaar 2017 analyseerde. Op de covers van de Story en de Privé kwam zijn privéleven uitgebreid aan bod en zijn programma RTL Late Night daalde hard in de kijkcijfers. ‘Het is echt zo’n jaar waar je een streep onder wilt zetten.‘ [Radiowereld.NL]