Zoek
Sluit dit zoekvak.

3FM deejay Rob Stenders wordt radiocoach

Radio 3FM deejay Rob Stenders wordt radiocoach. Hij vindt het tijd worden om zijn kennis over te dragen na 25 jaar radio maken. Maar niet voor niets. Geïnteresseerden kunnen bij Stenders een radiocursus volgen. Daarnaast krijgt men ook les van Dennis Hoebee en Fred Siebelink. De kosten voor vijf individuele coaching of mediatraining sessies zijn maar liefst 500 euro.

“Het is eigenlijk gek dat er in Nederland voor ieder vak legio opleidingen zijn, behalve voor radiomaken,” aldus Stenders. “Ik liep 25 jaar geleden al te leuren met mijn demo’s, en dat is eigenlijk nog steeds zo. Pas als je bij de landelijke zenders op de radar komt, word je door de echte professionals opgeleid. Maar waarom worden er niet veel meer coaching trajecten door doorgewinterde radiomakers aangeboden voor al die mensen die met veel plezier op de lokale en regionale zenders zitten en zichzelf willen verbeteren? Ik begrijp dat niet.”

En dus vindt Stenders het tijd worden om zijn vakkennis over te dragen aan iedereen die daar geïnteresseerd in is: beginners, gevorderden en professionals. Dat doet hij samen met Dennis Hoebee van Veronica en Fred Siebelink van 3FM en KX radio.

Beide deejays zijn collega’s van het eerste uur die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van enthousiaste radiomakers. “Dennis, Fred en ik coachen al jaren jonge talenten, maar heel vrijblijvend, omdat we het leuk vinden en in sommige mensen potentie zien. Sander Hoogendoorn, de winnaar van de Marconi Award voor aanstormend talent, is daar het meest recente voorbeeld van. [Radiowereld.NL]