Nominaties Zilveren RadioSterren bekend

Claudia de Breij (VARA, 3FM), Kristel van Eijk (Q-Music) en Roosmarijn Reijmer (VPRO, 3FM) zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter Vrouw. De drie kanshebbers voor de Zilveren Radioster Man zijn Gerard Ekdom (AVRO, 3FM), Edwin Evers (Radio538) en Jeroen van Inkel (Q-Music).

Zilveren RadioSter vrouw
Claudia de Breij is voor de zesde keer genomineerd; zij mocht de prijs voor beste radiovrouw van het jaar al vier keer in ontvangst nemen. Roosmarijn Reijmer maakt dit jaar voor de tweede keer kans op de Zilveren RadioSter. Voor Kristel van Eijk is het de eerste keer dat zij de finale bereikt.

Zilveren RadioSter man
In de bestaansgeschiedenis van de Zilveren RadioSter is Edwin Evers alle zeven jaren genomineerd; de prijs viel hem maar liefst drie keer ten deel. Gerard Ekdom maakt dit jaar voor de vijfde keer kans op de prijs voor beste radioman van het jaar; hij won de Zilveren RadioSter vorig jaar voor het eerst. Jeroen van Inkel is voor de eerste keer kanshebber in deze categorie.

De Gouden RadioRing
Tijdens Het RadioGala van het Jaar op donderdag 15 november wordt duidelijk wie de Zilveren RadioSterren 2012 mee naar huis nemen. Ook de winnaar van De Gouden RadioRing wordt dan bekendgemaakt.

Op de finalisten van de Gouden RadioRing kan 28 uur voor de uitreiking worden gestemd via een telefoonnummer of sms-nummer. 

Marconi Awards
Daarnaast worden tijdens het gala de Marconi Awards, de drie vakjuryprijzen van de Nederlandse radio, uitgereikt. De Avro zendt Het RadioGala van het Jaar live uit op donderdag 15 november vanaf 20.00 uur op Radio 2, en in beeld via Radioring.avro.nl. [Radiowereld.NL]