Nieuwsprogramma NTR neemt kijkers in de maling

De islamitische stichting die donderdag aankondigde dat er een moskee zou komen op de pier van Scheveningen, bestaat niet. Stichting Al Shabab, die over een bod in gesprek zou zijn met een rijke sjeik uit Saoedi-Arabië, blijkt een verzinsel van het NTR-programma De Halve Maan.

Een zogenaamde vertegenwoordiger van de stichting zei donderdag tegen Omroep West dat de stichting gesprekken voerde met de curator over een moskee op de pier. De rijke sjeik zou bij de veiling van de pier in maart een bod willen uitbrengen.

Kamervragen?
Het bericht werd door veel media gebracht. De PVV, die vorige week nog een website lanceerde tegen de komst van nieuwe moskeeën, reageerde meteen verbolgen. PVV-leider Geert Wilders en Kamerlid Joram van Klaveren kondigden aan opheldering te willen van de ministers van Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken.

Serieus opinieprogramma?
In het vrijdagmiddag uitgezonden opinieprogramma bleek, dat het allemaal een grap was. De makers van het nieuwsprogramma, Aad van den Heuvel en Naeeda Aurangzeb, nemen de kijkers bij de NTR daardoor niet echt serieus.

De makers proberen vaak in het nieuws te komen, en dat is deze keer ook weer gelukt. Op welke manier de programmamakers het doen maakt ze niet uit. Veel kijkers zijn niet blij met de vreemde grap van de NTR. Het opinieprogramma ‘De Halve Maan’ is elke vrijdag om 16.10 uur te zien op Ned 2.

De pier, die eigendom is van de familie Van der Valk, werd vorige maand failliet verklaard. Volgens de curator is er veel interesse voor de pier, ook van buitenlandse partijen. [Radio.NL/Novum]