Zoek
Sluit dit zoekvak.

Skyradio en 100%NL blij met nieuwe luistercijfers

De luistercijfers van 100%NL zijn opnieuw fors gestegen. Volgens het Nationaal Luister Onderzoek is het marktaandeel van 100% NL gegroeid van 4,1% in februari-maart naar 4,5% in maart-april 2013. Ook in dezelfde periode vorig jaar was dit nog 4,1%.

Algemeen Directeur Carlo de Boer van 100 Procent NL: “Ruim een maand voor de 7e verjaardag van 100%NL is dit een mooi cadeau van onze luisteraars. Het marktaandeel van 100%NL is 10% gestegen, wat in de concurrerende radiomarkt een goede prestatie is. Dat onze luistercijfers blijven stijgen is een teken dat 100%NL nog niet is uitgegroeid en de Nederlandse popmuziek nog steeds erg populair is”.

Skyradio
Ook Skyradio is erg enthousiast. Wekelijks stemmen ruim 3,4 miljoen verschillende mensen af op de zender, zo blijkt uit luistercijfers. Dit zijn bijna 150.000 luisteraars meer vergeleken met dezelfde meetperiode uit 2012. Skyradio laat daarmee de grootste groei zien. Skyradio is het non-stop muziekstation met veruit het grootste bereik in de doelgroep vrouwen 35-49 jaar. Daarnaast staat Sky met een bereik van 28.2% op een gedeelde eerste plaats in de doelgroep vrouw 20-49 jaar.

Skyradio Station Director, Uunco Cerfontaine: “Sky Radio heeft een fantastische groei laten zien. We zijn erg trots dat het nummer 1 nonstop muziekstation nu ook de nummer 1 in bereik van Nederland is! Erg fijn dat we ruim 3,4 miljoen luisteraars per week een plezier doen met onze programmering”. [Radiowereld.NL]