Search
Close this search box.

Gijs Staverman van Q-Music naar Radio2

Gijs Staverman zal vanaf 2 januari 2014 voor de KRO een nieuw lunchprogramma op Radio 2 gaan presenteren op werkdagen van 12.00 tot 14.00 uur. Staverman zal Frits Spits opvolgen in de middag en de landelijke commerciële zender Q-music gaan verlaten.

Mediadirecteur Taco Rijssemus: “Gijs is een ervaren en geliefde radiopersoonlijkheid die positieve en enthousiasmerende radio maakt. Zijn positieve levensgevoel past uitstekend bij de KRO. Zijn komst is een verrijking en zal bijdragen aan de vernieuwing van de Radio 2-programmering. Ik ben ervan overtuigd dat Gijs er in zal slagen om een fantastisch nieuw KRO-programma neer te zetten.”

Gijs Staverman
Gijs Staverman begon zijn landelijke radiocarrière in 1991 bij Veronica. Hij presenteerde daar programma’s als Oh, wat een Nacht, de Nederlandse Top 40 en Staverman op Stelten. Ook maakte Staverman in die jaren diverse televisieprogramma’s voor Veronica, Yorin en RTL 4. Via de radiozenders Yorin FM en RTL FM kwam hij in 2006 bij Q-Music terecht, waar Staverman momenteel iedere dag tussen 10.00 en 13.00 uur een programma presenteert.

Gijs Staverman: “Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging. De KRO biedt mij de kans om mijn horizon te verbreden. Ik ga een lekker lunchprogramma maken waarin ik veel prettige muziek draai en mensen bijpraat over wat er in de wereld gebeurt. Een heel leuke nieuwe stap. Ik ga me ongetwijfeld snel thuis voelen op Radio 2.”

Radio 1
Frits Spits, de maker van het huidige lunchprogramma Tijd voor Twee, kondigde eerder al aan eind dit jaar te willen stoppen met zijn werkzaamheden op Radio 2. Hij gaat voorlopig een nieuw radioprogramma maken op de muziek- en nieuwszender Radio 1, wekelijks op zaterdag te beluisteren.