Radiovetereaan Cees van Zijtveld met pensioen

Na veertig jaar trouwe dienst verlaat Cees van Zijtveld op 14 juni de AVRO. Van Zijtveld kwam in 1966 bij de AVRO Radio werken en heeft voor die omroep vele programma’s gepresenteerd. Zo was hij één van de vele stemmen van ’s wereld langstlopende radioprogramma AVRO Arbeidsvitaminen.

Luisteraars herkenden hem aan de beroemde jingle ‘Cees van Zijtveld, Cees van WIEveld?’ Ook was hij vele jaren lang de voice-over van het roemruchte AVRO’s TopPop. Voordat Cees bij de AVRO kwam werken, was Van Zijtveld al presentator bij de zeezender Veronica. Daar heeft hij vijf jaar lang furore gemaakt als presentator.

Over die tijd en zijn veertig jaren bij de AVRO vertelt Cees van Zijtveld in een podcastshow van Hans Schiffers, zo laat de AVRO in een persbericht weten. Daar zijn ook diverse unieke fragmenten te horen!

Bij het radio 2 programa AVRO Schiffers.fm is woensdag 14 juni een korte impressie van dit gesprek te horen. Schiffers.fm is van 24 juli tot en met 1 september ook in heel Europa via de Wereldomroep op de korte golf te beluisteren. [Radiowereld.NL]