Bulgaarse zender in Nederland op DAB

Op het landelijke commerciele DAB netwerk is sinds donderdag de Bulgaarse zender BG Radio te horen. Een zender met uitsluitend popmuziek in ’t Bulgaars en met presentatie in het Bulgaars. Het station wordt uitgezonden binnen de digitale vergunningsruimte van Ad Venture Radio B.V (AVR).

100%NL en Radio 10(gold)
AVR is een dochteronderneming van het radiostation 100%NL, dat onlangs ook het leegstaande landelijke FM-kavel A7 verkreeg, en er sinds 2 augustus het programma ‘Radio 10’ op uitzendt. Dit in afwachting van de overname van Radio 10 Gold dat nu nog eigendom is van de 538 Groep (van 538 en Slam FM).

Na de overname wijzigt de naam ‘Radio 10 Gold’ in ‘Radio 10’ en is ook op de FM het gepresenteerde radioprogramma te horen dat ook op de kabel, internet en satelliet te beluisteren zal zijn.

Lees verder in het enige DAB Dossier van Nederland