Luistercijfers periode juli – augustus 2013

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode juli – augustus 2013 zijn dinsdag bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek.

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7574 respondenten van 10 jaar en ouder.

Luistertijd
Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 46 minuten per dag, dat is weer 5 minuut minder dan in de vorige periode.

Marktleider = 538
Uit deze cijfers blijkt dat 538 nog steeds marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 11,1%, dit was een maand geleden 11.2%. 3FM staat nu weer op een tweede plek met 10.0%, dit was afgelopen maand 10.0%. Op de derde plaats staat nu Skyradio met 9,9%, dit was in de vorige periode 10.1%.

Overzicht stijgers en dalers
 – Stijgers: Radio 1, E Power Radio, Radio 10 Gold, Radio 5, Slam FM, Overige zenders.
 – Dalers: 538, 3FM, Sky Radio, Q-music, Radio Veronica, 100%NL, Classic FM, Sublime FM.
 – Gelijk: Radio 2, Radio 4, Arrow Classic Rock, BNR Nieuwsradio, Radio 6 soul en jazz.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 10 jaar. De luistercijfers van de regionale omroepen staan hier. Op dinsdag 22 oktober 2013 worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek. [Radiowereld.NL]