Programmamaker Radio Gelderland wordt programmaleider N1

Maarten Daam maakt de overstap van Radio Gelderland naar de lokale omroep N1 in Nijmegen. Maarten wordt de nieuwe programmaleider radio van N1. De 40-jarige Nijmegenaar volgt vanaf 17 februari Joost Brauer op die afgelopen najaar aangaf niet langer deze functie te willen vervullen.

Maarten was in het verleden onder andere ochtendjock bij City FM en presentator bij Keizerstad, Radio Decibel en Royaal FM. De afgelopen jaren was hij werkzaam voor Omroep Gelderland als voice over, redacteur, verslaggever, nieuwslezer en presentator. Een keer per week presenteert hij Alle 13 Daam op KX Radio, een internetkanaal van 3FM.

De radiozender van N1 heeft in oktober een flinke impuls gekregen met een moderne nieuwe radiostudio in de kassahal van Lux in Nijmegen. Tegelijkertijd is N1 begonnen met dagelijks gepresenteerde programma’s van zes uur in de ochtend tot tien uur in de avond.

Als programmaleider radio krijgt Maarten de taak om vanaf de basis die in oktober 2013 is gelegd de zender stap voor stap verder uit te bouwen, te professionaliseren en een herkenbaar Nijmeegs profiel te geven.

“Nijmegen heeft op radiogebied een rijke historie. Het waren lang geleden de grote Nijmeegse piratenzenders waardoor ik zelf bij de radio wilde en ben gaan werken. Dat dit nu (legaal, haha!) in mijn eigen stad kan, is gewoon geweldig”, zegt de nieuwe programmaleider.

“Met Maarten heeft N1 een op en top radioman in huis gehaald”, zegt hoofdredacteur Arnold Tankus over de nieuwe programmaleider. “Hij heeft een goede visie over hoe lokale radio gemaakt zou moeten worden. Hij is daarnaast enorm creatief en met zijn journalistieke ervaring kan hij N1 ook crossmediaal en redactioneel naar een hoger plan tillen.” [Radiowereld.NL]

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email