Tineke de Nooij in Radio Veronica-reünie bij de KRO

De inmiddels 74 jarige radiopresentatrice Tineke de Nooij van de publieke zender Radio 5 raakt nog altijd zeer geëmotioneerd als het gaat over de aanslag op het zendschip van Radio Noordzee, zo is te zien in de speciale uitzending van KRO De Reünie (23 februari, 20.20 uur, Nederland 1) over de legendarische zeezender Radio Veronica.

Die aanslag is al meer dan veertig jaar een gitzwarte bladzijde in de verder zo kleurrijke historie, zo oordelen ook andere in de klas van Rob Kamphues aanwezige Veronicakopstukken als Lex Harding, Willem van Kooten, Tom Mulder en Chiel Montagne. En dat terwijl er zoveel meer en moois te vertellen valt over Veronica… wat ze dan ook prompt doen, in gesprek met presentator Rob Kamphues.

Rob Kamphues
Waanzinnig populair was de ‘piratenzender’ Radio Veronica in de zestiger en zeventiger jaren. Als jongetje luisterde Rob Kamphues zo ongeveer dag en nacht naar zijn transistorradio. Hij stapte zelfs in een bootje om tot vlak bij het zendschip te varen. Dit maakt het voor hem extra bijzonder om in deze special van De Reünie zijn helden van weleer te vragen naar hun glorietijd en naar hun huidige leven.

Tom Mulder
Dat levert verrassende gesprekken en ontroerende beelden op, zoals de reportage over Tom Mulder (‘Klaas Vaak’) die zich terug het leven in geknokt heeft na een forse hersenbloeding in 2004, een rustig geworden Lex Harding die met planten in de weer is en de stekelige opmerkingen die Juul Geleick maakt over zijn oud-collega’s, die de geluidsbandenerfenis van Veronica hebben laten versloffen.

Juul Geleick
Zonder enige reserve laat Juul Geleick zien nog altijd geluk te putten uit zijn Veronicatijd. Een belangrijke rol tijdens deze reünie is ook weggelegd voor de nog altijd zeer warmbloedige Tineke de Nooij, nog actief als dj bij MAX, die ook na de nodige tegenslagen in haar leven, nog altijd even hartelijk en optimistisch is als vijftig jaar geleden.

Rob Kamphues laat in deze Reünie-special zien hoe Veronica vanaf zee het radiolandschap veranderde en wat het leven in de jaren die volgden in petto had voor de illustere programmamakers. [Radiowereld.NL]

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email