Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bekerwedstrijd AZ – AJAX favoriet in Social TV Ratings maart

In de maand maart zijn 666.609 TV-gerelateerde tweets verstuurd. De KNVB Bekerwedstrijd tussen AZ en Ajax op 27 maart was in deze maand het meest getwitterde programma met 25.124 tweets. Dit blijkt uit de SPOT Social TV Ratings, een overzicht van TV programma’s die de meeste tweets realiseren.

Met deze maandelijkse rapportage wil SPOT de wederzijds versterkende werking en relatie tussen TV en social media inzichtelijk maken.

AZ – AJAX meest getweept
Rondom de TV uitzendingen van de KNVB Bekerwedstrijd AZ – AJAX op Veronica zijn de meeste tweets gepost met in totaal 25.124 twitterberichten. Naast de meeste tweets genereert de uitzending ook het hoogst aantal tweets per twitteraar, gemiddeld plaatste men 2 tweets per twitteraar. 80% van de twitteraars bestond uit mannen. Bij de vrouwen was de uitzending van Wie is de Mol? op 20 maart favoriet.

Gemeenteraadsverkiezingen en Nucleaire Top stuwen Ned1
Ned1 biedt de kijker in maart volop programma’s rondom de Gemeenteraadsverkiezingen en de Nucleaire Top. Over de uitzendingen Obama in Amsterdam, Nederland Kiest en EenVandaag Erasmusdebat werd bovengemiddeld getwittert, waardoor Nederland 1 in totaal 159.690 twitterberichten realiseert. De uitzending van Obama in Amsterdam genereert 6.170 tweets en staat hiermee op de vijfde plek van de Top 10 van deze maand. [Radiowereld.NL]