Margriet Vroomans vertrekt bij Tros Kamerbreed

Margriet Vroomans presenteert deze zomer voor de laatste keer Tros Kamerbreed. Vroomans is sinds eind 2005 als freelancer verbonden aan het zaterdagprogramma. “Het besluit om te stoppen was dan ook geen makkelijk besluit. Maar ik heb ook andere interesses dan de politiek”, zegt Vrooman.

Wanneer haar laatste aflevering op zaterdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur precies is, is nog niet bekendgemaakt.

”Samen met Kees Boonman en de redactie is Tros Kamerbreed een programma met impact geworden, daar kijk ik met plezier en trots op terug”, zegt ze over haar presentatiepartner die sinds 2006 aan het programma is verbonden.

Ik verheug me nog op deze laatste periode: we gaan nog heel mooie uitzendingen maken rond de verkiezingen voor het Europees Parlement. In de zomer ga ik politiek een beetje afkicken.”

Margriet Vroomans begon in 1987 bij de radio. Ze werkte als redacteur en presentator bij Radio Oost in Hengelo, Radio Nederland Wereldomroep in Hilversum en Radio West in Rijswijk. Vanaf 1994 werkte ze voornamelijk voor televisie. Ze kreeg landelijke bekendheid toen ze in 1994 presentatrice werd van RTL Nieuws. In 1999 stapte ze over naar Nova, een voorganger van Nieuwsuur. Na enkele jaren bij BNR-nieuwsradio keert ze terug bij de publieke omroep.

De 55-jarige Vroomans werkt sinds juni 2010 ook voor Radio 4 waar ze de dagelijks ochtendshow ‘De Ochtend van 4’ presenteert.

Het programma werd voorheen op zaterdagochtend uitgezonden, maar verkaste onlangs naar de middag. AvroTros-directeur Eric van Stade betreurt Vroomans’ vertrek. “Mede door haar inzet en scherpte is Tros Kamerbreed uitgegroeid tot het meest spraakmakende politieke radioprogramma van Nederland.” [Radio.NL/Novum]

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email