Artikelen verslaggever Ramesar blijven bij Trouw beschikbaar

De artikelen die Perdiep Ramesar voor de krant Trouw heeft geschreven, blijven op verzoek beschikbaar voor onder meer journalistiek wetenschappelijk onderzoek. Trouw meldt maandag op internet dat de artikelen onlosmakelijk onderdeel uitmaken van de geschiedenis van de krant.

Het dagblad liet vorige week weten de 126 artikelen die Ramesar voor Trouw schreef in te trekken. De verslaggever gebruikte een onverklaarbaar groot aantal niet-traceerbare bronnen, oordeelde de onafhankelijke commissie van externe deskundigen die Trouw instelde.

Op meerdere plaatsen werd volgens Trouw de afgelopen dagen de suggestie gewekt dat de betreffende artikelen nooit meer ergens te vinden zouden zijn, maar dat is dus niet waar. Naast de beschikbaarheid voor onderzoek zijn de artikelen ook in het papieren krantenarchief van het Persmuseum terug te vinden. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten