Cijfers 2014 vallen tegen voor TMG

Telegraaf Media Groep (TMG) verwacht 2014 af te sluiten met een negatief resultaat. Het bedrijf kondigde dinsdag de koers voor de toekomst aan waarbij de focus van de onderneming op hoofdmerken als De Telegraaf, Privé, de regionale kranten en Sky Radio valt.

Het verwachte verlies dit jaar is veroorzaakt door ‘omzetten en resultaten die over de hele linie tegenvallen vanwege aanhoudend dalende oplage- en advertentie-inkomsten’, aldus het bedrijf. TMG bestempelt 2015 als een transitiejaar waarin ‘met regelmaat’ stappen worden aangekondigd die leiden tot aanpassing van de organisatie.

Radio Veronica, Classic FM en Sky Radio
Onder de hoofdmerken vallen volgens de topman De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé, Vrouw, de regionale dagbladen – zoals Noordhollands Dagblad en Haarlems Dagblad maar ook Radio Veronica, Classic FM en Sky Radio.

Radio Veronica
Bij Sky Radio Group zijn ‘het luisterbereik en de verbinding van de consument met het merk Radio Veronica teruggelopen tot een onacceptabel niveau’, aldus TMG. Ook bij Sky Radio komen dus aanpassingen van het format. Het bedrijf gaat dan ook afschrijven op de radiozenders. [Radio.NL/Novum]