Bert Habets (RTL): Ik vind het jammer dat we geen radio hebben

Bert Habets vindt het jammer dat RTL geen radiostation meer heeft. Dit liet de RTL Nederland topman afgelopen weekend in De Perstribune op Radio 1 weten. “Het zou het hele mediumhuis bij ons nog completer maken”, aldus Habets. “Dus we kijken er ook wel met enige regelmaat naar.”

Welke zender Habets op het oog heeft wilde hij niet zeggen: “Er moet eerst iets te koop worden aangeboden en dat is nu niet het geval”. Over de verhalen dat RTL BNR Nieuwsradio wilde kopen liet de topman weten rondom de lancering van RTL Z over gelezen te hebben. “Never say never, maar we zijn echter voornemens RTL Z zelfstandig in de markt te zetten.” Er gaan overigens nog sterke geruchten dat RTL zou azen op één van de radiozenders van de Sky Radio Group.

RTL heeft in het verleden meerdere radiostations gehad in Nederland met wisselend succes. Begin jaren ’90 was Happy RTL één van de eerste commerciële zenders in Nederland met een etherfrequentie. Later volgden onder meer Veronica FM, Yorin FM, RTL FM en Radio 538. Alle zenders, op 538 na, bestaan inmiddels niet meer. Radio 538 werd in 2012 terugverkocht aan John de Mol. Op dit moment bezit RTL alleen nog RTL Lounge Radio. [Radiowereld.NL]