Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rob van Someren vanaf maandag terug op Radio 10

Rob van Someren is de radiostilte voorbij. Vanaf maandag 12 januari 2015 is hij weer terug met zijn radioprogramma Somertijd op Radio 10. Sometertijd is elke werkdag te horen tussen 16.00 en 19.00 uur. “Na een lange gedwongen radiostilte gaan we eindelijk weer los met Somertijd. ”

Vorig jaar mei verdween de deejay plots met zijn radioshow Somertijd bij Radio Veronica.Ruim een half jaar later kan hij er zonder enige wrok over praten. Van Someren: “Het was vooral een onwerkelijke periode voor me. Gelukkig kan ik als geen ander relativeren. En dat heb ik dan ook meer dan genoeg gedaan in die tijd. Je moet verder met je leven. En gelukkig waren er genoeg vrienden die me opvrolijkten.”

In de tussentijd kreeg hij ook de publieksprijs Zilveren RadioSter voor beste mannelijke presentator. ‘In alle eerlijkheid deed die prijs me emotioneel veel meer dan de Gouden RadioRing die ik een jaar eerder voor Somertijd kreeg. Het voelde als een cadeautje van al mijn fans.’

Dat Van Someren door Radio 10 gevraagd werd om zijn programma Somertijd op die zender voort te zetten, was voor hem vanzelfsprekend geen uitgemaakte zaak.

“Natuurlijk hoopte ik het wel, maar ik weet inmiddels als geen ander dat niets logisch is in radioland. Gelukkig waren we er snel uit. Het is razend knap wat die zender in betrekkelijk korte tijd voor elkaar gekregen heeft. Ik voel het als mijn taak om Radio 10 naar een hoger platform te brengen.

Ik denk dat het realistisch is dat de zender in de top 5 van best beluisterde stations belandt.’ Radio 10 is het radiostation met De Grootste Hits Aller Tijden. Het station is sinds een jaar terug op FM en in die tijd zijn de marktaandelen enorm gestegen.”

Politie
Rob van Someren is naast deejay ook werkzaam bij de politie. De parttime Amsterdamse straatagent omschrijft zijn nieuwe broodheer als ‘een positieve radiozender’. “Als je op Radio 10 afstemt word je vrolijk. En met Somertijd wordt het alleen nog maar vrolijker.  We gaan verder met de oude succesingrediënten zoals de moppen en de limericks.

Sven van Veen is als vanouds mijn sidekick. Luuk is onze nieuwe rijzende ster. Hij is de jonge hond die tegengas moet geven als wij het weer eens over Earth, Wind & Fire hebben.  Ik kan me voorstellen dat hij ons dan vraagt wie dat zijn.”

De magie van de middag is volgens Van Someren dat je als radiomaker in staat bent om de luisteraar ‘een blij gevoel’ mee naar huis te geven. “Drie keer lachen om ons en je bent die rotdag in een keer vergeten.” Somertijd is vanaf 12 januari elke werkdag tussen 16 en 19 uur terug op Radio 10. [Radiowereld.NL]