VS: 140e Radiostation voor zaterdagavondshow Romeo

De syndicated avondshow “Saterday Night Online” van Tim “Romeo” Herbster is het jaar 2015 begonnen met een nieuwe mijlpaal. De show is nu namelijk via 140 radiostations in de Verenigde Staten te ontvangen. De afgelopen weken heeft onder meer 96.1 Kiss (WKST) in Pittsburgh, Pennsylvania, de show toegevoegd aan de programmering.

In Saturday Night Online ontvangst Romeo wekelijks de grootste artiesten. Het is een interactieve show waarin social media een belangrijke rol speelt. Luisteraars kunnen tijdens de show dan ook reageren via onder meer Twitter, Facebook en Instagram. Zo is het niet alleen mogelijk om een plaatje aan te vragen, maar ook om vragen te stellen aan de gasten.

Maar Romeo maakt de show niet alleen. Om hem heen is een compleet team in de studio aanwezig bestaande uit onder andere producer Colleen Shea, webmaster Tony Molaee, assistent Anthony Walwagy, DJ Spinbad, DJ Prostyle en producer Tracy Bratten. Laatstgenoemde gaat overigens sinds vorig jaar door het leven als Tracey Bratten-Herbster. Romeo vond zijn liefde namelijk in de radiostudio en stapte vorig jaar met haar in het huwelijksbootje.

Saturday Night Online wordt gemaakt vanuit de studio van Z100 (WHTZ) in New York City en wordt inmiddels uitgezonden via een flink aantal hitstations, waaronder Z100, 97.1 (W)ZHT Salt Lake City, Q102 (WIOQ) in Philadelphia en Kiss 108 (WXKS) in Boston, te horen. Met de toevoeging van vijf nieuwe radiostations, waaronder 96.1 Kiss in Pittsburgh, is de magische grens van 140 radiostations bereikt.

Naast Saturday Night Online presenteert Romeo ook nog de wekelijkse iHeartRadio Countdown, met de 20 grootste hits volgens de luisteraars van het streamingplatform iHeartRadio. Daarnaast is hij elke avond via tientallen radiostations van iHeartMedia (voorheen Clear Channel) te horen met “Romeo on the Radio”. De laatste twee shows zijn niet live, maar zogenaamde voicetracks (van te voren opgenomen praatjes). [Radiowereld.NL]