VK: Nieuwe avondshow voor BBC Radio 1

BBC Radio 1 krijgt vanaf maandag 9 maart een nieuwe avondshow. Radiodeejay Zane Lowe heeft besloten zijn koptelefoon na ruim 10 jaar aan de wilgen te hangen. Hij wordt opgevolgd door zijn voormalige producer Annie Mac.

De in Australië geboren Lowe is sinds maart 2003 in de avond te horen op BBC Radio 1. Daarvoor werkte hij onder meer voor Xfm in Londen en MTV. Op Radio 1 was hij in eerste instantie op dinsdag, woensdag en donderdagavond tussen 20 en 22 uur te horen. Later werd dit gewijzigd in maandag tot en met donderdag tussen 19 en 21 uur.

Zane draait elke avond de beste nieuwe muziek. Daarnaast heeft hij regelmatig exclusieve interviews met de grootste artiesten of komen ze zelfs langs voor een live optreden. Daarnaast was Zane de eerste deejay die muziek van Adele, Ed Sheeran, Arctic Monkeys en Gnarls Barkley op de radio draaide.

Na 11 jaar lang de avondshow op Radio 1 te hebben gepresenteerd, heeft Lowe besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij verhuist naar de VS om aan de slag te gaan bij een bekende producent van tablets en smartphones.

Vanaf maandag 9 maart is Annie MacManus, beter bekend als Annie Mac, in de avond te horen op Radio 1. Zij begon haar carrière bij de popzender van de BBC als producer van Lowe. Sinds 2004 heeft ze haar eigen programma op de zender. Op vrijdagavond presenteert Mac het programma “Annie Mac” met de beste electronic dance music. Op zondagavond presenteert ze “The Musical Hot Water Bottle” met de beste chill-out music.

Mac zal vanaf 9 maart elke maandag tot en met vrijdag vanaf 19 uur te horen zijn op Radio 1. Haar zondagavondprogramma wordt overgenomen door Phil Taggart. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email