Search
Close this search box.

Vrouw (43) moet 538 deejay Ruud de Wild met rust laten

Een 43-jarige vrouw uit het Gelderse Elst mag geen contact meer zoeken Radio 538 deejay Ruud de Wild. Ze mag hem niet meer mailen of twitteren en moet hem met rust laten, vindt het Openbaar Ministerie (OM).

De Gelderse Sylvana M. stalkte de bekende radiopresentator vorige zomer bijna voortdurend, omdat ze verliefd op hem was.

Het OM eiste woensdag bij de rechtbank in Lelystad naast een permanent contactverbod ook een celstraf van 193 dagen, waarvan 180 voorwaardelijk, tegen de vrouw, die volgens deskundigen nogal in de war is. Daarom moet zij zich ook een jaar lang in een instelling laten behandelen, vindt het OM.

De vrouw stuurde honderden tweets en zeker honderd mails aan Ruud de Wild in de veronderstelling dat ze een relatie met hem had. Het ging deels om seksueel getinte boodschappen. Toen ze Ruud de Wild ook opzocht op het Mediapark in Hilversum en hem probeerde aan te raken, deed de 538 deejay aangifte tegen haar. De Wild werd rond die tijd ook ernstig bedreigd door een Amsterdammer, die ondertussen ook is gearresteerd. De uitspraak volgt op 25 februari. [Radio.NL/Novum]