Search
Close this search box.

Contract Ruud de Wild bij Radio 538 wordt niet verlengd

538-directeur Jacqueline Smit deed deze week een boekje open over de toekomst van Radio 538 in een interview in het AD. Ze vertelde onder andere over de toekomst van middagshow met Ruud de Wild. Die wordt na de zomer overgenomen door Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Ruud de Wild mag vertrekken van Jacqueline Smit.

De commerciële radiozender Radio 538 verwacht dat het aantrekken van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga een positief effect heeft op de verjonging van Radio 538.

In december 2014 / januari 2015 behaalde Radio 538 een marktaandeel van 10,8 procent (een stijging van 1,5 procent) en staat daarmee voor het eerst sinds 2010 boven 3FM. Jacqueline Smit, ceo van Radio 538: “we staan met de middagshow in de belangrijke jongerendoelgroep 20 tot 34 jaar nog op een derde plaats achter 3FM én Q-Music. Daarom komen Coen en Sander na de zomer hierheen. Met hen hopen we die noot te kraken.”

Ruud de Wild mag vertrekken
Coen en Sander nemen de plek in van Ruud de Wild: “Zijn contract wordt niet verlengd. Of hij naar een andere zender wil, weet ik niet. Ruud is zich aan het beraden op zijn toekomst. Een ding is zeker: op dit station zullen we hem niet meer horen”, zo vertelt Smit.

Ruud de Wild wil nog niet verklappen wat hij gaat doen nu Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn plek innemen op Radio 538. [Radiowereld.NL]