Nieuwe programmering Absolute Radio na vertrek Russ Williams

Absolute Radio in het Verenigd Koninkrijk is maandag gestart met een nieuwe programmering. Door heeft vertrek van Russ Williams heeft de pop-rockzender besloten een deel van het schema om te gooien. Voortaan is Leona Graham tussen 10 en 13 uur te horen, terwijl Danielle Perry de avondspits voor haar rekening neemt.

Afgelopen vrijdag presenteerde radiodeejay Russ Williams na 17 jaar voor het laatst zijn dagelijkse programma tussen 10 en 13 uur. Na 22 jaar bij de zender, die tot 2008 Virgin Radio heette, heeft Williams besloten het rustiger aan te doen. Na afloop van zijn laatste show kreeg Williams bij het verlaten van de studio een staande ovatie van zijn collega’s. Williams neemt niet helemaal afscheid van Absolute, want hij blijft op zaterdagmiddag “Rock N Roll Football” presenteren.

Het tijdsslot van Williams wordt overgenomen door Leona Graham (links). Zij is inmiddels al 15 jaar werkzaam voor de zender en presenteerde op vrijdagavond “Absolute 80s Greatest Hits”. Dit programma wordt ook door zusterstation Absolute 80s uitgezonden. Daarnaast had Graham een programma op zondagmiddag.

Na drie uurtjes “No Repeat Guarantee” met Graham, neemt Andy Bush het stokje over. Hij moet vanaf juli wel een uurtje inleveren, want dan neemt vanaf 16 uur Danielle Perry (rechts) plaats achter de microfoon voor de No Repeat Guarantee tijdens de avondspits. Perry was tot voor kort te horen bij de alternatieve jongerenzender Xfm. Daarvoor werkte ze onder meer voor Kerrang Radio.

Geoff Lloyd is met zijn “Hometime Show” vanaf juli van 18 tot 21 uur te horen. Op vrijdagavond neemt weekenddeejay Sarah Champion de 80s Show van Graham over.

Ook in het weekend verandert er het nodige in de programmering van Absolute Radio. Vicki Blight heft besloten het station na vijf jaar te verlaten. Haar vroege ochtendshow in het weekend wordt overgenomen door George Godfrey, die het afgelopen maanden op invalsbasis te horen was op Absolute Radio.

Tenslotte heeft Absolute Radio voormalig BBC radio 1 en Xfm-deejay Claire Sturgess aangetrokken voor de “Classic Rock Party” op zaterdagavond. De afgelopen jaren was Sturgess als invaller te horen bij verschillende radiozenders. [Radiowereld.NL]