Arjan Snijders schrijft boek over 3FM

Rob Stenders gaat ter ere van het vijftigjarig bestaan van 3FM een boek schrijven over de radiozender, dat maakte Radio.NL drie jaar geleden bekend. Nu blijkt dat Stenders er geen zin meer in heeft. Maar het boek over 3FM komt er wel. Arjan Snijders maakt het alleen af en hoopt dat het boek eind september klaar is.

Er komen volgens Arjan Snijders naast de grote lijnen ‘sappige details en ongelooflijke weetjes’ in het boek te staan over de de landelijke publieke zender 3FM

Arjan Snijders: “Rob en ik waren van plan dit samen te doen. We wilden dan de interviews die we gingen doen ook gelijk op film vastleggen voor een tv-docu. We deden dat met een gesprek met Jan Steeman en dat was best leuk. Maar die tv-wereld… We raakten verstrikt in wat er vooral allemaal niet kon (budget, uitzendplek, scripten, welke omroep), dat werd ‘m niet. We deden dit tenslotte voor onze lol.

Dan alleen het boek. Uitgevers wilden wel maar vonden het ook allemaal ingewikkeld (het is een behoorlijk ingestorte branche leerde ik). We spraken uiteindelijk ruim een jaar met een partij, aten heel veel tosti’s en nog was er geen deal.

Toen was Rob er wel klaar mee. Als het zo lang moet duren… Zo is het dus gekomen dat ik het solo heb voortgezet. Met Rob Stenders als geïnterviewde overigens nog uitgebreid in het boek. FC Klap is de dappere uitgever die de stap toch aandurft. Eind september moet het er echt zijn (maar ik zit er nóg aan te werken).

Tot die tijd blijft Snijders druk bezig met schijven aan zijn nieuwe boek ’50 jaar 3FM’, ook tijdens de vakantie. [Radiowereld.NL]