‘Derde dinsdag in september’ uitgebreid bij de NOS

De NOS doet dinsdag 15 september uitgebreid verslag van Prinsjesdag 2015. Overdag zijn eerst de rijtoer van koning Willem-Alexander van en naar de Ridderzaal, de troonrede en de balkonscène op Paleis Noordeinde rechtstreeks te volgen.

Aansluitend volgen de overhandiging van de Miljoenennota door minister Dijsselbloem van Financiën en de eerste reacties op de kabinetsplannen. De live uitzending op NPO 1 is te zien van 12.30 tot 15.35 uur. Aan het begin van de avond (19.20-19.45 uur) worden bovendien de belangrijkste gebeurtenissen van de dag nog een keer op een rijtje gezet.

De centrale presentatie in Den Haag is in handen van Rob Trip. Astrid Kersseboom neemt het ‘koninklijke’ deel van het programma voor haar rekening, terwijl Dominique van der Heyde het politieke gedeelte verzorgt. De centrale presentatie in Den Haag is in handen van Rob Trip. [Radiowereld.NL]