Voormalige 538 deejay Ruud de Wild brengt dagboek wellicht uit

Ruud de Wild wil wellicht een boekje open doen over zijn verleden in de Radiowereld. In het boek moet komen momenten te staan die hem de afgelopen maanden zijn overkomen bij onder andere Radio 538, waar hij moest vertrekken door de komst van 3FM deejays Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

De Wild reisde de afgelopen maanden in z’n eentje over de wereld en hield meteen een dagboek bij. “Ik wilde een boek schrijven voor mezelf”, zei De Wild in RTL Boulevard. “Ik kan het altijd nog uitbrengen of nee zeggen.”

De voormalige deejay laat in het midden of hij het daadwerkelijk laat publiceren. “Ik heb alle verhalen over wat de afgelopen jaren is gebeurd gewoon op papier gezet.” 

Ik heb twintig jaar aaneengesloten bij de radio gewerkt, langer dan 2,5 week kon ik niet weg zonder gezeik. Dit is wel echt luxe.” Volgens de vriendin van De Wild heeft de voormalige deejay zo weer werk. Ze vond dit een perfecte kans voor Ruud om op vakantie te gaan. “Mijn vriendinnetje zei: dit is je kans. Je knippert met je ogen en je hebt weer werk, dus pak die kans en ga op reis.”

Op Twitter laat De Wild weten: “Trainen voor de halve marathon en twee keer worden toegeroepen dat je wordt gemist op de radio. Ineens besef ik me dat ik radio mis.Of en wanneer De Wild weer op de radio te horen is, is niet duidelijk. De 46-jarige blijft wel actief als kunstenaar. De Wild opende in mei nog een expositie met eigen werk in Rotterdam. [Radiowereld.NL]