2Day FM Sydney start maandag met nieuwe ochtendshow (filmpje)

De hitzender 2Day FM in Sydney start eerder met haar nieuwe ochtendshow dan gepland. Aanstaande maandag (9 november) debuteert stand-up comedian Rove McManus in de ochtend op de kwakkelende hitzender. Hij krijgt daarbij hulp van “Bachelorette” Sam Frost.

Derde ochtendshow in drie jaar tijd
“Rove & Sam” wordt alweer de derde ochtendshow van 2Day FM in amper drie jaar tijd. Jarenlang was 2Day FM het populairste FM-station van Sydney. In januari 2014 zag de hitzender Kyle Sandilands en zijn co-host Jackie O Henderson, het populairste ochtendduo van de stad, na 10 jaar vertrekken naar rivaal KIIS 1065. Het gevolg was dat het marktaandeel van 2Day FM in elkaar klapte.

Eerst probeerde 2Day FM het met voormalig Spice Girl Melanie Brown Jules Lund, Merrick Watts en Sophie Monk in de ochtend. De show flopte en werd daarom eind 2014 van de zender gehaald. Het afgelopen jaar mochten cabaretier Dan Debuf en voormalig MTV-Veejay Maz Compton het proberen. Maar ook deze show zorgde niet voor het gewenste resultaat.

Vorige maand werd daarom bekend dat 2Day FM weer met een nieuwe ochtendshow komt. Stand-up comedian en tv-presentator John Henry Michael “Rove” McManus was aangetrokken om de kar te gaan trekken.

Rove is vooral bekend als presentator van de comedy talkshow “Rove LA” en de show “Riot” op Fox8. Laatstgenoemde show is in Nederland te zien onder de naam “Alles mag op vrijdag” op RTL4.

Radio-ervaring deed Rove op als invaller op Triple M, een zusterstation van 2Day FM. Daarnaast had hij enige tijd een show in het weekend op de hitzender Fox FM in Melbourne.

De afgelopen twee weken gonsde het van de geruchten wie Rove zou komen vergezellen in de ochtend. Afgelopen vrijdag maakte 2Day FM bekend dat dit Sam Frost wordt. Frost is bekend van de datingserie “The Bachelorette”. Radio-ervaring heeft ze nog nauwelijks.

Start voor de zomervakantie
Ook maakte 2Day FM bekend dat de nieuwe ochtendshow met Rove en Sam al op maandag 9 november start in plaats van in het nieuwe jaar. Daarmee probeert het station luisteraars terug te winnen van rivalen KIIS 1065 en Nova 96.9, waar concurrenten Kyle & Jackie O en Fizzy & Wippa op het punt staan om op zomervakantie te gaan.

Een andere opvallende verandering is dat 2Day FM “Hit” weer uit de naam heeft gehaald. Tot voor kort noemde het station zich Hit 104.1 2Day FM.

Risico
Met twee presentatoren die weinig radio-ervaring neemt Southern Cross Austereo, eigenaar van 2Day FM, daarentegen een behoorlijke gok. Maar het radioconcern moet wel. Het marktaandeel van 2Day FM is met 4,0% overall en 3,1% in de ochtend te laag. Sydney is ook nog eens de belangrijkste radiomarkt waar adverteerders het meeste geld in besteden. Ook wordt aan de hand van de prestaties in Sydney bepaald aan welke netwerken elders in het land het meeste reclamegeld wordt besteed. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten