Search
Close this search box.

Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij op 1 in 100%NL Top 100

‘Mag ik dan bij jou’ van zangeres Claudia de Breij staat op nummer 1 in de 100% NL Top 100, de lijst met de grootste en mooiste hits uit Nederland ooit gemaakt. De top 100 is samengesteld door 100% NL en de luisteraars van de Nederlandse muziekzender. De Top 100 is vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur te horen op 100% NL

Claudia de Breij stoot dit jaar favorieten als Marco Borsato en Guus Meeuwis van de troon en staat nu dus bovenaan de lijst. Ook de cover door Jeroen van der Boom staat hoog in de lijst van beste hits uit Nederland. Kenny B met ‘Parijs’, Marco Borsato met ‘Mooi’ en Kensington met ‘Riddles’ zijn hoge binnenkomers in de lijst.

De Top 5 van de 100% NL Top 100:
1. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
2. Brabant – Guus Meeuwis
3. Mooi – Marco Borsato
4. Alles is liefde – BLØF
5. Parijs – Kenny B

Claudia: “Wat een enorme eer! Ik kan het bijna niet geloven, tussen al die artiesten die ik al jaren luister en bewonder. Ik vind het geweldig dat ‘Mag ik dan bij jou’, dat voor mij voelt als klein en persoonlijk, zo groot is geworden. Of nee, beter gezegd: voor heel veel mensen klein en persoonlijk is. Ik ben daar erg dankbaar voor, zeker ook aan de componisten Sander Geboers en Rogier Wagenaar. Zonder hen was mijn tekst nooit zo tot zijn recht gekomen”.

‘Mag ik dan bij jou’ werd in 2009 als openingslied voor een cabaret voorstelling van Claudia geschreven. De afgelopen jaren zorgden verschillende gebeurtenissen ervoor dat het nummer steeds bekender werd bij het grote publiek, onder andere tijdens de herdenking van de vliegramp met de MH-17 en tijdens de live-uitzending van The Passion.

Ook tijdens een concert van De Toppers zong Jeroen van der Boom ‘Mag ik dan bij jou’. Deze versie groeide uit tot een hit én zorgde ervoor dat het origineel van Claudia nogmaals terugkeerde in de hitlijsten. [Radiowereld.NL]