Search
Close this search box.

VK: Lisa Snowdon stopt als co-host ochtendshow Capital Londen

Capital FM in Londen mag op zoek naar een nieuwe co-host voor de ochtendshow. Afgelopen vrijdag maakte Lisa Snowdon bekend eind dit jaar te stoppen. De actrice, model en tv-presentatrice vindt het na ruim 7 jaar vroeg opstaan mooi geweest.

De 43-jarige Snowdon werd in september 2008 aangetrokken door Capital FM als co-host voor de ochtendshow. Ze volgde Denise van Outen op, die niet tegen het vroege opstaan kon.

In eerste instantie presenteerde Showdon de ochtendshow met Johhny Vaughan, tegenwoordig middagdeejay bij zusterstation Radio X, maar sinds 2012 zit zij dagelijks naast Dave Berry.

Lange tijd was “Capital Breakfast with Dave & Lisa” alleen in Londen te ontvangen. Sinds september vorig jaar is een “best-of” uitzending op zaterdagochtend te horen via het hele Capital netwerk in het Verenigd Koninkrijk. Capital Breakfast is al jaren de best beluisterde lokale ochtendshow in Londen.

Afgelopen vrijdag maakte ze bekend te gaan stoppen als co-host van de ochtendshow op Capital. “Ik heb een fantastische tijd gehad Londen te mogen ontwaken. Maar na 7,5 jaar om 4.30 uur opstaan verdien ik het om weer eens uit te kunnen slapen. Het is daarom tijd voor mijn nieuwe grote avontuur. Ik vind het jammer dat ik afscheid moet nemen van de luisteraars en ik ga ze missen.”

Wat dit nieuwe avontuur is, is nog niet bekend. Global Radio, eigenaar van Capital FM, laat weten dat Snowdon gewoon werkzaam blijft bij het radioconcern. Mogelijk gaat ze aan de slag bij een ander radiostation van Global Radio. Wie haar op gaat volgen bij Capital FM is nog niet bekend.

Ochtenddeejay Dave Berry (37) vindt het jammer dat Snowdon hem gaat verlaten. “De afgelopen vier jaar was mijn voedingsdeskundige, mijn reisgenoot, mijn ‘wing woman’ en bovenal mijn vriend. Ik ga haar missen in de ochtend, maar ik weet dat onze vriendschap blijft bestaan.”

Naast co-host van de ochtendshow op Capital is Snowdon ook het gezicht van het lingeriemerk Triumph in het Verenigd Koninkrijk. Eerder was ze model voor Gucci en Neutrogena. Op televisie presenteerde ze programma’s als “Brittain’s Next Top Model” en “Weekend Kitchen with Waitrose.“ [Radiowereld.NL]