Barry Paf na twintig jaar weg bij Radio 538

[Update1] Barry Paf vertrekt na bijna twintig jaar bij Radio 538. Dat heeft het grootste radiostation van Nederland vrijdag bekendgemaakt. Barry Paf: “Ik wil mij verder ontwikkelen en daarvoor is het nodig mijn horizon te verbreden.”

Volgens Albert Verlinde had de deejay last van een drugsverslaving, dat is niet bevestigd of ontkend. De deejay was daarvoor, volgens Verlinde, in 2014 in Zuid Afrika om zich daar te laten helpen. Radio 538 meldt hier ook niets over. Wat de 37-jarige Paf nu gaat doen is onbekend.

Dave Minneboo – Programma Directeur Radio 538: “Barry kwam in 1996 in dienst van Radio 538. In bijna 20 jaar tijd ontwikkelde Barry zich tot een populaire dj. Hij presenteerde meerdere programma’s op Radio en TV 538, deed de presentatie van onze events en is een veelgevraagd dj van ‘538 dj’s on Tour’, daar zijn we trots op. We zijn Barry erg dankbaar voor alles wat hij voor de zender heeft betekend.”

Barry Paf: “Met trots en dankbaarheid neem ik afscheid van Radio 538 na 20 fantastische jaren! Het bereiken van deze mijlpaal is tegelijk een natuurlijk moment van terugblikken en vooruitkijken. De afgelopen weken heb ik vrij gehad om daarover goed na te denken. Uiteindelijk heb ik geconcludeerd dat de tijd rijp is voor iets nieuws.

Ik wil mij verder ontwikkelen en daarvoor is het nodig mijn horizon te verbreden. Graag wil ik alle luisteraars bedanken, het was een eer om programma’s voor jullie te mogen maken! Ik wil Radio 538 bedanken voor de kansen die ze mij geboden hebben en de avonturen die we samen hebben beleefd. Ik kijk uit naar de toekomst en blijf uiteraard actief als DJ, want dat is mijn grootste passie; mensen blij maken met muziek!”

20 jaar 538
Barry Paf kwam in augustus 1996 op 17-jarige leeftijd in dienst bij 538 als invalskracht. Het eerste programma dat hij overnam was “WeekendRick” van Rick van Velthuysen. Pas in 1997 kreeg Paf zijn eigen vaste programma op de hitzender: Greatest Hits in het weekend.

De afgelopen 20 jaar presenteerde Paf vele programma’s op 538, waaronder “Barrycade” (eerst op zondagmiddag en later elke avond), “Barry’s Sundate” en “Weekend Vibes”. Tot voor kort presenteerde de deejay het tijdsslot tussen 15 en 18 uur op zaterdag en zondag op 538.

Ook ging Paf regelmatig op pad voor 538 met de drive-in show of de Schoolawards. Ook nam hij steevast een blok op het Koninginnedagfeest, en later Koningsdag, voor zijn rekening. De deejay groeide hierdoor uit tot één van de boegbeelden van 538.  [Radiowereld.NL]