Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vreemde cijfers te horen op staatsradio in Noord-Korea

Op de Noord-Koreaanse staatsradio is de laatste tijd regelmatig een vrouw te horen die raadselachtige cijfers voorleest. Wat het inhoud begrijpt niemand. Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten doen er alles aan om te achterhalen wat daar gebeurt.

Vreemde cijfers te horen op staatsradio in Noord-Korea De raadselachtige cijferreeksen werden tot nu toe twee keer door een omroepster voorgelezen in het Noord-Koreaans op 24 juni en 15 juli. Dit gedurende twee en en veertien minuten lang, bijvoorbeeld ‘Nummer 12 op pagina 538‘ en ‘Nummer 44 op pagina 802‘.

Volgens deskundigen bij The Guardian lijkt het er op dat de Noord-Koreanen een nieuwe psychologische oorlogsvoering zijn gestart.

Maar Noord-Korea kan ook doen alsof, om Zuid-Korea onder druk te zetten. In het slechtste geval probeert Noord-Korea ‘slapende agenten’ met de omroepberichten op deze manier weer te activeren. [Radiowereld.NL]