Regionale omroep NH vernieuwt tv-nieuws

NH, de regionale publieke omroep voor Noord-Holland, heeft haar nieuwsuitzendingen op televisie vernieuwd. Voortaan duurt NH Nieuws 15 in plaats van 10 minuten. Daarnaast wordt om 20 uur het NOS Journaal uitgezonden.

Door de uitbreiding is er meer ruimte voor belangrijk nieuws uit de regio. Enkele jaren geleden koos de omroep juist voor kortere bulletins met een “Hart van Nederland inhoud”. Dat wil zeggen dat veel belangrijk nieuws uit de provincie niet behandeld werd in de uitzending, terwijl het 30-jarig bestaan van de plaatselijke klaverjasvereniging wel aandacht kreeg.

Met de nieuwe opzet is de balans tussen belangrijk nieuws en de wat luchtigere onderwerpen flink verbeterd. Presentatrice Maureen du Toit had de eer het spits af te bijten.

NH Nieuws is elk heel uur op tv te zien, behalve om 20 uur. Dan volgt het regionale nieuws na het NOS Journaal. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten