Schooltv informeert scholieren over de situatie in Turkije

Met een speciale editie van ‘Nieuwsuur in de klas’ op NTR Schooltv worden scholieren vanaf vandaag geïnformeerd over de situatie in Turkije. In verschillende gemeentes wordt gevreesd dat spanningen tussen groepen Turkse Nederlanders zullen overslaan naar het schoolplein, nu de vakanties in een deel van Nederland voorbij zijn. De NTR geeft daarom voorlichting via Schooltv.

Schooltv-eindredacteur Erik Appelman: “In de klas spreek je met elkaar over het nieuws. Dat gaat vaak over ingewikkelde actuele onderwerpen, zoals de Brexit en de situatie in Turkije.

Vaak missen leerlingen de context en hebben docenten behoefte aan degelijk videomateriaal waarmee ze het onderwerp beter kunnen duiden. Schooltv wil in samenwerking met Nieuwsuur met deze korte educatieve webvideo’s de docent hierin tegemoetkomen.”

Schooltv is sinds 2013 niet meer op televisie. De NTR heeft destijds besloten dat het programma alleen nog internet te zien was. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten