Bij Radio Veronica staat ziekte ALS centraal in het weekend

Radio Veronica is zondag (11 september) bij de 5e editie van de ‘Amsterdam City Swim’ om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS. Met twee zwemteams wordt het radiostation tijdens het jaarlijkse zwemevent vertegenwoordigd in Amsterdam.

Bij Radio Veronica staat ziekte ALS centraal in het weekend In team 1 zitten deejay’s Michael Blijleven, Martijn Zuurveen, en sidekick Nicky Verhage en Fox Sports-presentator Jan Joost van Gangelen.

Team 2 bestaat uit de familie Jorna, het gezin van de 56-jarige Roland Jorna uit Doorwerth bij wie in 2014 de diagnose ALS is vastgesteld.

Amsterdam City Swim-weekend
Op vrijdagavond (9 september) vanaf 20.00 uur start de Amsterdam Late Night City Swim, waar Nicky Verhage en Michael Blijleven strijden met andere BN’ers tijdens een race van slechts 100 meter in de Keizersgracht.

RTL Late Night
Vanaf 22.30 uur schakelt Humberto Tan in ‘RTL Late Night’ live met het event op de Keizersgracht, op een paar honderd meter afstand van de studio op het Rembrandtplein.

Wish fountain
Zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur zetten Nicky en Michael alles op alles zo veel mogelijk geld op te halen op het Rembrandtplein in Amsterdam door voorbijgangers, in ruil voor een donatie, bewegingen te laten doen die een dansgroep samen met het publiek vervolgens nadoet. Ook kunnen voorbijgangers op de kruising Keizersgracht / Reguliersgracht geld in een wish fountain gooien en daarmee een plaat aanvragen.

Twee kilometer zwemmen
Het weekend wordt zondag vanaf 12.00 uur afgesloten met de jaarlijkse ‘Amsterdam City Swim’, waar Radio Veronica met twee zwemteams (voor twee kilometer) geld bij elkaar zwemt en aandacht vraagt voor de zenuwziekte ALS. Jurjen Gofers doet live verslag voor Radio Veronica’s Telesport, het nieuwe radioprogramma op zondag.

Foto: V.l.n.r.: Michael Blijleven, Roland Jorna en Nicky Verhage
Nicky Verhage, sidekick bij Radio Veronica: “Dit jaar zwemmen Michael en ik voor de tweede keer met teams door de Amsterdamse grachten en in het bijzonder doen we dit voor onze vriend Roland Jorna. Roland is erg ziek en gaat helaas snel achteruit.

We vinden het heel speciaal dat hij onze deelname aan de Amsterdam City Swim dit jaar nog mag meemaken en hopen zoveel mogelijk geld op te halen om een oplossing te vinden voor deze verschrikkelijke spierziekte.” [Radiowereld.NL]