Kort nieuws op dinsdag 2 Mei 2000

Nog 5 afleveringen te gaan voordat bekend wordt wie de NPS Cultuurprijs 2000 gewonnen heeft. Dit jaar wordt ook een internetprijs uitgereikt. Op de website kun je stemmen op je favoriete kandidaat!

Het Algemeen Dagblad bijt het spits af bij PCM met de uitgave van een dagelijkse e-mail nieuwsbrief. Die zal uitgaan van de redactie economie, dagelijks rond 16.00 uur, en is verkrijgbaar in een HTML en in een txt-versie.

Daarmee is het Algemeen Dagblad de eerste die beseft dat ze met de huidige ochtendkrant qua actualiteit tekortschiet als ze wacht tot de andere morgen met het economische nieuws. Dan hebben Internet, maar zeker ook de tv het gras voor de voeten van het AD weggemaaid.

Het AD over de uitgave: ‘Daarin worden belangrijke, interessante en amusante financieel-economische ontwikkelingen heet van de naald gepresenteerd. Deze e-mailbrief is voor iedereen met toegang tot het internet gratis beschikbaar en zal rond 4 uur ’s middags worden verzonden. De brief verschijnt vijf keer per week. Aanmelden voor deze service kan op www.ad.nl/nieuwsbrief

Uit een Nederlandse studie blijkt dat het technisch mogelijk is op de FM-frequentieband plaats te maken voor twee landelijke Vlaamse commerciële radio’s. De Vlaamse regering heeft gisteren meteen een gewijzigd voorontwerp van mediadecreet goedgekeurd

De Arnhemse zanger Ruud Eggenhuizen, beter bekend als D.C. Lewis, is vrijdag overleden. Zijn familie heeft dat maandag laten weten. Lewis had in 1970 een grote hit met het relipop-nummer Mijn Gebed. Het nummer en het imago van de zanger werden bedacht door Ruud van Hemert. Het was de enige hit van Lewis. Daarna werd op muziekgebied niets meer van hem vernomen. De zanger is 53 jaar geworden.

KPN Mobile stelt haar beursgang met enkele weken uit. De onderneming voert thans onderhandelingen met een mogelijke strategische partner, die volgens haar ‘van wezenlijke invloed zijn op de onderneming van KPN Mobile.

Minister Zalm (Financiën) verwacht in juni een megabedrag van mogelijk 20 miljard gulden te incasseren bij de veiling van een vijftal nieuwe frequenties voor mobiele telefonie.

De medische tv-serie ‘ER’ heeft van tv-zender NBC het groene licht gekregen om door te gaan met het maken van uitzendingen tot het jaar 2004. Het programma bevindt zich nu in haar zesde seizoen en is nog steeds de meest populaire dramaserie op televisie.

KPN is opnieuw op de vingers getikt door de OPTA, de toezichthouder op de telecommarkt. KPN moet de telefoondienst verbeteren waarbij klanten bij KPN kunnen aangeven via welke concurrent ze willen bellen. De OPTA heeft klachten ontvangen over dat aanmeldingssysteem. Vanaf 10 mei moet KPN op straffe van een dwangsom van honderdduizend gulden per dag met een goed werkend systeem of met een alternatief zoals een call-center komen.

De Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt in Groningen, Hoogkerk en Haren, zetten vanaf juni wekelijks hun kerkdienst op internet. De diensten zijn ongeveer een uur na afloop in beeld en geluid op het net te volgen. De drie kerken zijn naar eigen zeggen de eersten in Nederland die hun diensten elke week via internet uitzenden. Een eerste experiment in juni vorig jaar trok 1300 websurfers. Het initiatief wordt bekostigd door donateurs.

De televisie wordt binnenkort ook bruikbaar als beeldtelefoon. Dat bewijst het verrassende ontwerp voor een totaal nieuw communicatiesysteem van de 24-jarige Jeroen Schol.

Deze week gaan de komische dames naar een paragnost met aankomend soaptalent ‘Esmee de la Bretoniere’ in de aflevering van “Tatum & Jennifer’ op woensdag 03 mei 2000 om te kijken of de overstap van de filmwereld naar de soap een goede keuze is geweest voor haar carriere. Verder eten de meiden een vette zak patat met de directeur van RADIO 538, ‘Erik de Zwart’. Tot slot gaan ‘Tatum’ en ‘Jennifer’ naar de premiere van de nieuwe Nederlandse speelfilm “Lek” voor een exclusief interview met hoofdrolspeler ‘Cas Jansen’. Uitzending op woensdag 03 mei 2000 om 17.55 uur bij VERONICA.

Medewerkers van Startpagina.nl, de aan VNU verkochte website met handige links, praten met Veronica om onder Veronica Digitaal-vlag verder te gaan. VNU kocht Startpagina van Durk Jan de Bruin voor dertig miljoen gulden, maar De Bruin wilde zijn verworven kapitaal niet delen met zijn medewerkers. Deze zoeken nu naar mogelijkheden om onder de deal uit te komen.Hans Wouter van Dam van Starpagina verwacht op korte termijn een voorstel van Veronica te krijgen.

Wil je wereldberoemd worden? Tegenwoordig is dat slechts een kwestie van een formuliertje invullen op internet. De site waar het formulier te vinden is, heet uiteraard Iwannabefamous.com. Stuur de site een foto van jezelf en vertel waarom je beroemd wil worden en de rest komt vanzelf. Op de site wordt elke dag weer een nieuwe kandidaat voorgesteld.

Heeft u iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijk E-mailtje aan de webmaster of via deze site Alles is welkom. (M)

Tot morgen.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email