Bnn vraagt hulp aan de Tweede Kamer voor donororganen

Ieder jaar gaan er 150 mensen onnodig dood, omdat er geen donororgaan voor ze is. Dat is exact het aantal volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer. En laten dat nu precies de mensen zijn die ervoor kunnen zorgen dat dit aantal drastisch kan worden teruggedrongen, door dinsdag vóór actieve donorregistratie te stemmen.

Bnn vraagt hulp aan de Tweede Kamer voor donororganen Bnn lanceert daarom vrijdag een donorcampagne, gericht aan het hoogste orgaan van Nederland: de Tweede Kamer.

Met een persoonlijke videoboodschap op hun tijdlijn werden alle Kamerleden aangespoord om bij de stemming hun hart te laten spreken.

Om de boodschap kracht bij te zetten wordt het Bnn-logo in tv-uitzendingen de komende dagen vervangen door een ‘Bnn -nier’.

Donorproblematiek zit in het DNA van Bnn. Niet in de laatste plaats omdat Bnn’s oprichter, Bart de Graaff, op 35-jarige leeftijd overleed aan een zeldzame nierafwijking. In 2008 schokte Bnn de hele wereld met De Grote Donorshow en later vroeg de omroep opnieuw aandacht voor het donorentekort met het programma Hart Nodig.

Gerard Timmer, Algemeen Directeur Bnn-Vara: ‘We zijn het aan Bart de Graaff en onze stand verplicht om hen die werkelijk kunnen beslissen over een beter donororgaanbeleid scherp te houden. Door actieve donorregistratie nu mogelijk te maken ben je als Kamerlid van directe en levensbepalende betekenis voor 150 mensen per jaar.’ [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten