Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Neil Fox terug in de ochtend op de radio

Radiodeejay Neil Fox is voortaan weer in de ochtend te horen op de radio. Drie maanden na zijn terugkeer op de radio, heeft Thames Radio de deejay gepromoveerd naar de ochtend. Daarnaast heeft het digitale station versterking gekregen van Dean Martin en Jive Bunny & The Mastermixers.

VK: Neil Fox terug in de ochtend op de radio Thames Radio is sinds enkele maanden via DAB te ontvangen in Londen, alsmede via internet. Het station wil het Capital FM gevoel uit de jaren ’80 en ’90 terugbrengen. Destijds was de hitzender veruit de populairste radiozender van de stad. Thames Radio draait dan ook de grootste hits van eind jaren ’70 tot nu.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Thames Radio de nodige oud-Capital FM en Capital Gold deejays heeft aangetrokken, waaronder Neil Fox, Pat Sharp, Tony Blackburn en Neil Francis.

Neil Fox was in eerste instantie in de middag te horen, maar sinds afgelopen maandag is hij in de ochtend te horen op Thames Radio. De afgelopen jaren was “Foxy” in de ochtend op Magic in Londen te horen. In september 2014 werd hij van de zender gehaald, omdat de deejay werd beschuldigd van meerdere aanrandingen. Vorig jaar werd Fox vrijgesproken, maar Magic besloot het contract met de deejay niet te verlengen.

Onlangs was Fox te gast bij ITV, waar hij voor het eerst samen met zijn vrouw openlijk sprak over wat er de afgelopen jaren was gebeurd. Daarbij liet hij ook doorschemeren niet te spreken te zijn over hoe zijn oude werkgever hem behandeld heeft tijdens deze zware tijd.

Op Thames Radio staat Fox nu recht tegenover zijn oude show op Magic geprogrammeerd. “Ik ben blij dat ik weer terug op de radio ben in de ochtend, de tijd van de dag waar ik dol op ben en zo goed ken. Ik vind het geweldig dat ik de beste stad van de wereld weer mag ontwaken met een frisse ochtendshow.”

Doordat Neil Fox de ochtendshow presenteert, is Neil Francis verhuisd naar de middag.

Ook heeft Thames Radio versterking gekregen van Dean Martin, die voortaan elke zondagavond te horen is op de zender. Martin presenteerde tientallen jaren een verzoekplatenprogramma op Capital Gold en opvolger Gold. Op Thames Radio presenteert hij “Through the decades”, waarin eveneens verzoekjes van luisteraars centraal staan.

Nieuw op vrijdagavond zijn Jive Bunny & The Mastermixers, die twee uur lang de beste hits aan elkaar mixen. Jive Bunny & The Mastermixers is een Engels DJ-duo sie eind jaren ’80 enkele grote hits hadden met medley’s van samples uit oude rock-‘n-roll-klassiekers en makkelijk in het gehoor liggende deuntjes. “Swing the mood” is de bekendste en stond vijf weken lang op 1 in de Top 40. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten