Zoek
Sluit dit zoekvak.

Flinke strijd om radioluisteraars op straat

Er woedt momenteel een flinke strijd tussen radiostations op straat. Maar liefst vier landelijke zenders zijn momenteel prominent zichtbaar met een buitenreclamecampagne met als doel: de gunst van de luisteraar.

Radio 538, NPO Radio 2, Qmusic en Slam zijn momenteel met hun campagne te bewonderen op straat of in de stations. Dat de stations juist nu met een campagne komen is niet zo vreemd. De kerstperiode en de Top 2000 zijn immers voorbij en daarom hopen de zenders de (tijdelijk) overgestapte luisteraars terug te winnen of, in het geval van Radio 2, juist te behouden.

Radio 538
Bij Radio 538 loopt momenteel de actie “Hierrr met je rekening”. Daarom adverteert de zender met kreten als “Boob Job”, Wietoogst Mislukt”, “Boom tegen Auto” en “Beunhaas met boorhamer” in vele bushokjes, telefooncellen, op de stations en op grote digitale reclamemasten langs de snelwegen. Foto’s van deze campagne kun je hier bekijken.

Radio 2
De publieke popzender Radio 2 is begin dit jaar gestart met een vernieuwde programmering. Daarom hangen Gerard Ekdom, Gijs Staverman en Ruud de Wild deze week in de bushokjes. Bekijk ze hier.

Qmusic
Op Qmusic is begin dit jaar een nieuwe ronde van “Het Geluid” gestart. Het is voor het eerst dat de landelijke zender dit spel in januari organiseert. Om Het geluid weer onder de aandacht te krijgen bij de luisteraars hangen reclameposters van de zender bij een groot aantal tankstations. Daarnaast heeft de zender een grote rode microfoon op laten hangen aan een reclamemast langs de A4 bij Schiphol. Foto’s zijn hier te vinden.

Slam
Onder de nieuwe eigenaar RadioCorp is Slam eind vorig jaar gestart met een nieuwe buitenreclamecampagne. Onder het mom van “Nieuwe muziek ontdek je op Slam” probeert de dancezender haar positie als EDM-zender met veel recente en nieuwe muziek bekender te maken bij de doelgroep. Deze week is de campagne voor de tweede keer op herhaling en hangt deze in diverse bushokjes.

Overigens is zusterstation 100% NL momenteel met een grote reclamebanner langs de A9 bij Uitgeest te bewonderen.

Dossier buitenreclame
Een verzameling van reclamecampagnes van vele radio- en tv-stations van de afgelopen 10 jaar uit Nederland en het buitenland is te vinden in het Radio.NL Dossier Buitenreclame.

Heb jij een leuke foto van buitenreclame van een radio- of televisiestation uit Nederland of de rest van de wereld, zowel van nu of uit het verleden, mail deze dan, met vermelding van waar en wanneer deze gefotografeerd is, naar Radio.NL en wij zullen deze toevoegen aan het dossier Buitenreclame. [Radiowereld.NL]