Zoek
Sluit dit zoekvak.

NTR onderzoekt het einde van het Waterlooplein in Amsterdam

Misschien is Waterlooplein in Amsterdam wel het bekendste plein van Nederland. Een plekje waar sinds de jaren tachtig twee werelden samenkomen: die van de ambtenaren van het stadhuis en die van de kooplieden van de Waterloopleinmarkt. De NTR onderzoekt het mogelijke einde van het Waterlooplein.

In de documantaire ‘Andere Tijden: Het einde van het Waterlooplein’ gaat de NTR zaterdagavond (21 januari) op NPO2 dieper in op de toekomst van het plein.

Ze werken allebei op het plein, kunnen elkaar de hele dag zien, maar spreken elkaar zelden. Nu gaat het plein op de schop: het Waterlooplein wordt zo verbouwd dat het Stadhuis en de markt één geheel gaan vormen, met kramen binnen en buiten de muren van het stadhuis. Veel kooplui zijn somber en voorspellen het einde van de huidige Waterloopleinmarkt.

Het beroemde plein van Amsterdam doet al sinds de bouw in 1882 dienst als straatmarkt. Het is niet de eerste keer dat het Waterlooplein in gevaar is. In de jaren 70 moest de markt onder luid protest uitwijken voor de bouw van de Stopera, waarin het stadhuis en de opera gehuisvest zijn. Ook toen werd het einde van de markt voorspeld. Maar de Waterloopleinmarkt heeft alle ontwikkelingen tot nog toe overleefd.

De vraag is of de markt nog steeds bestaat na de huidige verbouwingsplannen. Of is het einde van het Waterlooplein nu echt in zicht? [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten