Search
Close this search box.

Alle winnaars van de Marconi Award en RadioRing 2016 op een rij

De publieke omroep was donderdagavond de grote winnaar tijdens ‘Het RadioGala van het Jaar’, dat werd gehouden in Theater Gooiland in Hilversum. ‘De Gouden RadioRing’ voor beste radioprogramma ging naar het voormalige radioprogramma ‘Helemaal Haandrikman’.

Alle winnaars van de Marconi Award en RadioRing 2016 op een rij Bert Haandrikman moest met zijn programma Helemaal Haandrikmaneind 2016 stoppen door de komst van Ruud de Wild.

Bert Haandrikman kreeg in plaats daarvan een programma in de weekendprogrammering op de landelijke publieke zender Radio 2.

Daarnaast won Eva Koreman (Bnn) de Zilveren RadioSter Vrouw, de publieksprijs voor beste radiopresentatrice. Bij de mannen won Gerard Ekdom (Bnn-Vara) de Zilveren RadioSter Man.

Radio 1 was deze avond de winnaar van de Impact Award voor de Sportzomer.

De Marconi Award voor Aanstormend Talent 2016 is gewonnen door Eva Cleven (FunX/Vpro).

Het landelijke commerciële radiostion Radio 538 kreeg een prijs in de categorie ‘Beste Zender’.

En Tineke de Nooij heeft donderdagavond de Marconi Oeuvre Award in ontvangst genomen.

Directeur NPO Radio Jurre Bosman is heel blij met de waardering van het Nederlandse publiek. “De luisteraars hebben massaal gestemd op de programma’s en de makers van de publieke omroep. Ik ben ontzettend trots op de winnaars van deze avond en op het vakmanschap van alle programmamakers die iedere dag weer prachtige programma’s maken op de NPO-radiozenders. Met en voor Nederlanders en met een groot hart voor muziek en journalistiek.” [Radiowereld.NL] 

Bekijk hier de complete uitzending terug

Gerelateerde berichten