Zoek
Sluit dit zoekvak.

Open brief Sjors Fröhlich aan Geert Wilders na afzeggen debat

[Update2] BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich heeft een open brief geschreven aan PVV-leider Geert Wilders. Dit naar aanleiding van het afzeggen van het Carré-debat van RTL en BNR door Wilders. Als het aan Fröhlich ligt gaan hij en de politicus om tafel om te bespreken hoe de media met hem om moet gaan.

Open brief Sjors Fröhlich aan Geert Wilders na afzeggen debat Zondag meldde Wilders zich af voor het debat in Carré op 5 maart. Aanleiding hiervoor was het interview met broer Paul Wilders dat RTL Nieuws afgelopen weekend publiceerde.

De politicus en zijn broer hebben geen contact met elkaar, mede door de standpunten van de PVV-voorman. Ook sprak hij van ‘dishonest media.’

Fröhlich vindt het jammer dat Wilders opnieuw heeft afgezegd: “Ik vind het belangrijk dat kiezers in een campagneperiode goed worden geïnformeerd over de standpunten van de diverse partijen. Dat hoort bij een fatsoenlijke democratie. Dat gebeurt door debatten met opponenten en door kritische vragen van journalisten. Die mogelijkheid ontneem jij de kiezers en dat is jammer.”

Ook ontkent de BNR-hoofdredacteur, die onlangs voor 4 jaar bijtekende, dat de media Wilders en de PVV alleen maar willen beschadigen. “Je hebt zeker een punt dat wij de PVV en jou anders benaderen en behandelen dan andere politieke partijen. Maar Geert, dat is omdat jij en de PVV totaal onbereikbaar zijn en nooit iets laten horen op verzoeken om te reageren of zaken eens uit te leggen. Graag zou ik het anders aanpakken en jou vragen wat je ergens van vindt. Die mogelijkheid bied je niet.”

Daarom wil Fröhlich met Wilders in gesprek: “Gewoon, een kop koffie, om te bespreken hoe wij (journalisten en Geert Wilders) op een goede manier met elkaar kunnen omgaan. Met of zonder microfoon, wat jij wilt. Want zelfs ondanks je tweet vanmorgen denk ik dat je als democratisch gekozen volksvertegenwoordiger echt wel de meerwaarde van onafhankelijke journalistiek inziet.”

Update 1
Geert Wilders reageerde op de brief als volgt: “Hé Fröhlich herinner je je deze nog? Hypocriet. Ga lekker met je vriendjes van RTL koffiedrinken!”

Daarna zegt de partijleider van de Partij voor de Vrijheid (PVV): “Was ik niet duidelijk genoeg voor je? Je uitnodiging ligt al in de prullenbak. Ga iemand anders lastigvallen ok.”

Update 2
Lijsttrekker Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren neemt op 5 maart de plek in van Geert Wilders, die wederom weigert aan een debat deel te nemen. Het debat gaat nu tussen VVD, CDA, PvdA, D66, SP, GroenLinks, 50Plus en de Partij voor de Dieren. [Radiowereld.NL]