Search
Close this search box.

Radio 8FM gestopt met uitzenden in de Randstad

Radio 8FM in niet langer te beluisteren in de Randstad. De classic hitszender is donderdag na bijna anderhalf jaar gestopt met uitzenden. De FM-frequenties in Zuid-Holland zijn overgenomen door zusterstation Decibel, terwijl de Utrechtse frequentie naar RADIONL is gegaan.

Radio 8FM gestopt met uitzenden in de Randstad Radio 8FM Randstad was sinds begin 2016 te ontvangen in Zuid-Holland, Utrecht en Amsterdam. De classic hitszender kwam op de plaats Radio Royaal.

Vorige week dinsdag onthulde Radio.NL al dat de stekker uit Radio 8FM Randstad werd getrokken. Decibel uit Amsterdam stopt met de productie van het programma. Mede door de strengere controle op regiogerichtheid en tegenvallende reclame-inkomsten stopt de zender.

Afgelopen zondag waren de laatste gepresenteerde programma’s op Radio 8FM Randstad te horen. Diverse gepresenteerde programma’s kwamen toen overigens al te vervallen. Bekende deejays die op de zender te horen waren, waren onder andere Thorvald de Geus en Luc van Rooij.

Dinsdagavond is Radio 8FM gestopt met uitzenden op FM in Zuid-Holland. Woensdagmiddag is het station ook gestopt met uitzenden via DAB+ in de Randstad. De FM-frequenties in Utrecht en Amsterdam zijn donderdag opgegeven.

De frequenties 99.4 FM (Den Haag) en 99.6 FM (Rotterdam) worden nu ingezet voor Decibel. Op de frequentie 98.5 FM (Utrecht) is nu RADIONL te horen. Op 90.1 FM in Amsterdam is nu weer Ujala Radio te ontvangen.

Radio 8FM stopte in februari al met uitzenden in Noord- en Oost-Nederland. Hierdoor is Radio 8FM nog uitsluitend in Noord-Brabant en Limburg te ontvangen op FM en DAB+ met eigen programma’s. [Radiowereld.NL]

Foto’s: Archief Radio.NL