‘Kink aast op FM-frequenties Radio Decibel’

Radiozender Kink gaat mogelijk toch nog in delen van Nederland op FM uitzenden. Het radiostation aast op de frequenties van Radio Decibel, zo melden zowel Marketing Report als diverse bronnen aan RadioWereld.NL. De onderhandelingen zouden al in een vergevorderd stadium zijn.

Decibel zendt sinds 2007 uit via een aantal FM-frequenties in de Randstad alsmede in Eindhoven. In de Randstad zijn gepresenteerde programma’s te horen, terwijl in Eindhoven een non-stop versie te horen is.

Kink heeft al langer zijn zinnen op FM gezet. Het station wist via de rechter eind vorig jaar succesvol een veiling van de landelijke commerciële FM-frequenties af te dwingen. Echter bij de veiling in juli viste het station achter het net.

Mogelijkheden
Toch liet directeur Jan Hoogesteijn na de veiling weten dat er ‘toch nog wat mogelijkheden’ waren om op FM uit te gaan zenden. Aanvankelijk zou het station interesse hebben in kavel B05 in de Randstad, maar eigenaar Zuidelijke Media Groep sloot een productie-overeenkomst met Mediahuis voor het programma van Slam.

Door de frequenties van Decibel zou Kink toch in een deel van Nederland op FM kunnen uitzenden. Of Kink alle frequenties overneemt of slechts een deel is nog onduidelijk. Ook is nog onduidelijk of Kink de frequenties echt koopt of een productie-overeenkomst sluit met Perry Oerlemans en Pierre Karsten, de eigenaren van de FM-frequenties.

De vergunningen van de FM-frequenties waarop Decibel nu uitzendt lopen 31 augustus 2025 af. Het is de bedoeling dat ook deze frequenties voor die tijd geveild worden. [RadioWereld.NL]

Foto: RadioWereld.NL