Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sweet Child O’ Mine bovenaan in Radio Veronica 80’s Top 500

‘Sweet Child O’ Mine’ van Guns N’ Roses is volgens Radio Veronica het beste nummer uit de jaren ’80. De hit kreeg (volgens Veronica) de meeste stemmen en staat daarmee bovenaan in de ’80’s Top 500′. Deze nieuwe lijst is sinds afgelopen maandag te horen op Radio Veronica.

Sweet Child O’ Mine bovenaan in Radio Veronica 80’s Top 500 De Amerikaanse band brak in 1988 door en is nog altijd razend populair.

Alle drie de nummers van Guns N’ Roses die in de jaren ’80 de Top 40 haalden, staan in de hitlijst van Veronica. Zo staat ‘Patience’ op plek 305, ‘Paradise City’ op plek 16 en ‘Sweet Child O’ Mine’ op plek 1.

Top 5
1. Guns N’ Roses – Sweet Child O’ Mine
2. U2 – With Or Without You
3. Prince & The Revolution – Purple Rain
4. Bon Jovi – Livin’ On A Prayer
5. Michael Jackson – Thriller

U2 en Phill Collins zijn de populairste acts met beiden 12 noteringen in de hitlijst. Michael Jackson volgt met 11 noteringen. ‘The King Of Pop’ staat daarnaast ook genoteerd met zijn broers als ‘The Jacksons’ en als achtergrondzanger op de hit ‘Somebody’s Watching Me’ van Rockwell.

De meest genoteerde Nederlandse act in de lijst is Doe Maar met 5 noteringen. De hoogst genoteerde Nederlandse act is Golden Earring met ‘When The Lady Smiles’ op plek 7.

80’s Top 500
De 80’s Top 500 is te horen tot en met vrijdag 12 mei tussen 10.00 uur en 19.00 uur. Ook ’s avonds staat Radio Veronica in het teken van de 80’s. Dan worden alle hits, die overdag te horen waren, nog een keer herhaald. De ontknoping van de hitlijst is op vrijdag 12 mei om 16.00 uur. [Radiowereld.NL]

Foto: Radio Veronica