Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eric van Kleef al weer weg bij Fresh FM

Nog voordat de eerste uitzending van Clubbin is uitgezonden op Fresh FM is DJ Eric van Kleef al weer vertrokken bij de regionale dancezender. Van Kleef, die vorig weekend wel tijdens de House Top 1000 te horen was, wijt dit aan de interne chaos bij de zender.

Eric van Kleef al weer weg bij Fresh FM“Als gevolg van de interne chaos bij Fresh FM heb ik besloten de samenwerking per direct te beëindigen,” twittert van Kleef. “Het House Top 1000 team treft geen enkele blaam.”

Van Kleef werd begin mei gepresenteerd als één van de nieuwe DJ’s die te horen zouden zijn op Fresh FM. Daarnaast startte Fresh FM half mei met een nieuwe programmering.

Twee dagen uit de lucht
Maar van de nieuwe programmering is na drie weken weinig meer over. Pinkstermaandag ging het namelijk helemaal mis. Tijdens de ontknoping van de House Top 1000 werden de uitzendingen van Fresh FM opeens stopgezet. Het duurde twee dagen voordat de zender weer in de lucht was. Momenteel wordt er non-stop muziek uitgezonden.

De zenderstilte was mede het gevolg van een interne strijd. Als gevolg hiervan is Coen Bom, op de radio beter bekend als Peter van Leeuwen, opgestapt als voorzitter van licentiehouder SCOEZH en medewerker van Fresh FM.
Foto: Fresh / Eric van Kleef

Nieuwe eigenaar niet blij
Paul Welling, nieuwe eigenaar van de radiozender, betreurt wat er gebeurd is. Tegenover Radio.NL laat hij weten: “Er zijn intern wat strubbelingen wat inherent is aan een reorganisatie zoals deze gaande is binnen Fresh FM. Je hebt te maken met sentiment en gevoelens bij mensen. Mensen die al lang binnen het bedrijf actief zijn. Op dit moment is de tijd nog niet daar om zaken met naam en toenaam te noemen. Ik vind dat niet netjes.”

“Wel is het bedroevend te noemen wat er afgelopen maandag gebeurd is,” vervolgt Welling. “Dit is deels door menselijk falen geweest, maar ook zeker een deel aan de (verouderde) techniek te wijten geweest. Hier zijn meerdere mensen debet aan en het is niet netjes om daar één persoon voor aan te wijzen.”

Ondanks de interne strijd gaat Welling door met de zender: ”De nieuwe lijn met Fresh FM die is ingezet zal worden voortgezet, maar de interne organisatie dient net als bij ieder ander normaal bedrijf ook netjes afgerond te worden. Dat je niet iedereen tevreden kunt stellen in dit soort situaties is helaas een feit gebleken.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten