Zoek
Sluit dit zoekvak.

Talenten Talpa Radio Campus starten online station XM

Op vrijdag 1 september lanceren de talenten van de Talpa Radio Campus het nieuwe online station ‘XM, The Talent Station’. Met de lancering van het station gaat tevens de Talpa Radio Campus van start. De 17 talenten vullen dit station volledig zelf in onder begeleiding van de Talpa Radio professionals. XM is alleen online te beluisteren en niet via DAB+ of FM.

Dave Minneboo, radio directeur Talpa Radio: “Nadat we een oproep hadden gedaan voor het opleidingstraject van 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio, ontvingen we meer dan 200 aanmeldingen. De 17 geselecteerden talenten worden de komende twee jaar intensief begeleid en opgeleid.

Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor hun eigen programma, maar voor de hele zender. Van het maken van jingles, tot het invullen van de programma’s en het samenstellen van de playlist. Daarnaast krijgen ze natuurlijk workshops en coaching van de professionals van de verschillende radiozenders en werken zij mee aan de grote projecten van de verschillende zenders, zoals tijdens 538DJ Hotel op het Amsterdam Dance Event en Radio Veronica Top 1000 Allertijden.

De deejays van XM zijn Chantal Hutten, Vincent Pronk, Mart Meijer, Koen van der Vorst, Anoul Hendriks, Jonathan Mink, Joris Klokkers, Guus Lammerink, Ferry Molenaar en Danny Blom.

Zij worden bijgestaan door producers Elles Lenssen, Marlies van den Bergh, Milou de Bats, Sydney Smit, Nathalie van Suijlekom en Rebecca Looijen. Nathalie en Rebecca volgen samen met Bas Booister tevens het traject voor nieuwslezer. De talenten zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van het station XM, zowel de programma’s als de muzieksamenstelling. [Radiowereld.NL]